İnstagramda yazılan tarifler günler içerisinde kaybolup gidiyor, artık yemek tarifleri defterimede yeni reçeteler eklemiyorum en kalıcı olanı blogda muhafaza etmek bu keki tekrar yapmak istersem bende buradan bakacağım, artık en pratik yöntemde bu...
Konuklarım için farklı lezzette bir tuzlu kek yapmak isteyince olağan tuzlu kek tarifimi birazcık değiştirdiğimde bu pizza tadında kek ortaya çıktı, beğenide alınca tarifi paylaşmaya karar verdim.
MALZEMELER
3 adet yumurtaKonuklarım için farklı lezzette bir tuzlu kek yapmak isteyince olağan tuzlu kek tarifimi birazcık değiştirdiğimde bu pizza tadında kek ortaya çıktı, beğenide alınca tarifi paylaşmaya karar verdim.
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 çorba kaşığı sade kefir (ben kendi yaptığım kefirimi kullanıyorum) yoğurtta kullanabilirsiniz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı rondoda çekilmiş kuru domates
2 çorba kaşığı chia tohumu
Biraz maydanoz
Biraz dereotu
Biraz taze fesleğen
2,5 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
Üzeri ıçin 2 domates
Dilimlenmiş zeytin
1,5 paket kabartma tozu
Üzeri ıçin 2 domates
Dilimlenmiş zeytin
Keten tohumu
HAZIRLANIŞI
3 yumurta tuz ile çırpılır. Önce süt, yağlar ve kefir ardından da katı malzemeler ilave edilerek çırpıcı ile karıştırılır. Maydanoz, dereotu, taze fesleğen ince doğranarak eklenir ve karıştırılır. Harç fırın kabına dökülür ve üzerine domates dilimleri, zeytin dilimleri yerleştirilir keten tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
.
3 yumurta tuz ile çırpılır. Önce süt, yağlar ve kefir ardından da katı malzemeler ilave edilerek çırpıcı ile karıştırılır. Maydanoz, dereotu, taze fesleğen ince doğranarak eklenir ve karıştırılır. Harç fırın kabına dökülür ve üzerine domates dilimleri, zeytin dilimleri yerleştirilir keten tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder