3 Nisan 2015 Cuma

SEVGİ KÖYÜ DEĞERLİ BİR KOMŞUSUNU KAYAHAN'I KAYBETTİ


Bugün Türk pop müziğinin temel taşlarından büyük usta ve 11 yıl birlikte yaşadığımız değerli komşumuz Kayahan Açar' ı kaybettik. Çoğumuz onun şarkılarıyla büyüdük bağıra bağıra söylediğimizde oldu ağlayarak dinlediğimizde...
Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz dedi Egenin incisi Gömeç'deki çok sevdiği sitemizin kapısına yazdık.
En güzel şarkılarını ezberledik ve onların isimlerini sokaklarımıza verdik.
 Büyük Usta Kayahan Sevgi köyümüzde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi’ nin kesiştiği Hülyam Çıkmazı’ nda yaşardı.
 Afrodit ve Apollo' nun yaşadığı bu topraklarda  kendisine hediye edilen bir evin ardından aşık olduğu bu cennet köşesinde dört ev daha alınca peş peşe beş evden oluşan ''Gönül köşkü''  meydana çıktı.
Gönül köşkünü tıpkı bir gemiye benzeterek Aliağa'dan getirtdiği halatlar Çapalar can kurtaran simitleri  ve gemicilik malzemeleri ile aşık olduğu deniz temasına uygun bir biçimde dekore ettirmiştir. Evin içerisinde bulunan ahşap kısımların hepsi tik ağacından yapılmıştır. Bu evlerin hepsinin ayrı ayrı bir adı olup en öndekinin adı 'seyir evi' dir ve burası kendisine aittir.

Üst katta yatak odası, denize nazır hem yıkan hem Ege' yi seyret  jakuzisi  , saunası ile burası onun yaşam alanıdır seyir evinin dekorasyonu ve aksesuarlarıda  gemicilik ve deniz ile ilgilidir. Alt katta ise özel misafirlerini ağırlar, 
Evlerden ikincisi ise 'Kedi evi' dediği eşi İpek'in yaşadığı evdir ve  bu iki ev içeriden birbirine bağlıdır, üçüncüsü ve dördüncüsü 'konuk evi', beşincisi ise kızının adını verdiği 'beste evi' dir, burası tam anlamıyla bir stüdyo olarak yapılmıştır.  Kayahan Açar en güzel bestelerini burada yapmıştır.


Kayahan beş yıllık birlikteliğinin sonunda  İpek hanımla  nikahını bile en yakınlarıyla birlikte çok sevdiği Gönül köşkünde  yapmıştır. Dünyaya gelen kızı Aslı Gönül için kızım şehir çocuğu olmayacak doğanın içinde büyüyecek demiş ve Aslı Gönül'ün büyüyüp okula başlaması ile üzülerek de olsa İstanbul'a dönmek zorunda kalmış,  sevgi köyüne tatillerde ve  özel zamanlarda gelebilmiştir.
Sıram gelip hayat bitince bu elmanın yarısı olmayacak derdi... 

Veee....

Öyle hüzünlü bakma kar tanesi
Bu defa götüremem yanımda seni
Aklım sende kalır sakın ağlama
iyi geceler der gibi uğurla beni...

Hoşçakal büyük usta,
Şimdi bize hüsran
Şimdi bize hasret var
Şimdi bize esmer günler düştü...



Mekanın cennet olsun...

3 yorum: