4 Kasım 2015 Çarşamba

METABOLİZMA HIZLANDIRICI İÇECEK VE ELMA SİRKESİ TARİFİ


Bütün sirkeler özelliklede elma sirkesi bizim evin olmazsa olmazlarından sofrada salatalarıma tat katar, metabolizma hızlandırıcı içecek yapılarak  kullanılır kanaryamın tüy ve deri bakımı için banyo suyuna, bağırsak parazitlerini önlemek içinde içme suyuna eklenir. Hal böyle olunca en güvenilir en iyi sirke evde yapılandır diyerek sirkelerimi kendim yaparım denemek isteyenler için işte tarif...
Malzemeler:
Bulabilirseniz ilaç kullanılmadan yetişmiş elma (kabukları ile birlikte kullanılıyor)
İçme suyu, Bal veya Sirke Anası
Elma Sirkesi Yapımı:
Doğal, ilaçsız yetişmiş elmaları yıkamadan dört parçaya bölün çekirdekli kısımlarını bıçakla çıkarın kabukları üzerinde kalsın. Elmaları yıkamıyorum çünkü sirkeyi elma kabuğunda oluşan bakteriler mayalar. Fakat elmaları güvenilir bir yerden almadıysanız mutlaka iyice yıkayın üzerinde ilaç kalmamalı, ancak sirke yapma işlemine başlamadan önce 3-5 saat mutlaka dinlendirin. Bu şekilde kabukta yararlı bakteriler tekrar oluşmaya başlayacaktır. Bu aşamadan sonra elmaları doğrayıp  5 lt'lik bir kavanozun yarısına kadar yerleştirin. Ben sirkeyi yaparken elmaları tartmadığım için net bir miktar vermiyorum. Elmaların üzerine kavanozun üst kısmında bir miktar boş kalacak şekilde su ile doldurun. İçine bir miktar sirke anası veya 3 çorba kaşığı gerçek bal koyun.
Hava alabilmesi için ya kapağını gevşekçe üzerinde bırakın yada üzerini temiz pamuklu tülbent ile kapatarak karanlık ve ılık bir yerde 2 ay kadar bekletin. Kavanozun çevresinde sirke sinekleri oluşmaya ve sirke kokusu gelmeye başladığında sirke fermente olmuş demektir. Sirkenizi süzerek  elma posalarını atın. Sirke kavanozunu yıkamadan süzdüğünüz sirkeyi içerisine tekrar doldurun ve içine 2 çorba kaşığı bal katın kapağını kapatıp serin yerde bekletmeye bırakın. Arada kontrol edin, koku keskinleştiği zaman sirkeniz hazır demektir. Sirke ne kadar uzun süre beklerse o kadar etkili ve güzel olur.
Bu aşamadan sonra sirkenizin üzerinde beyaz, deniz anası görünümünde bir tabaka oluşmaya başlamış olması gerekiyor. Buna ‘sirke anası’ deniyor. Sirke anasını bir sonraki sirke yapımında maya olarak kullanabilirsiniz fakat sirke anası uzun süre beklemez kısa zamanda kullanılması gerekir. 


METABOLİZMA HIZLANDIRICI İÇECEK:

Metabolizma hızını artırmak yağ yakımını hızlandırmak demektir. İçeceği günlük olarak hazırlayıp, sabah uyanınca ilk bunu için..
  • 1 bardak ılık su
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çorba kaşığı organik elma sirkesi
  • yarım limon suyunu karıştırın 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder