21 Ekim 2016 Cuma

AYVALI NARLI KUP

Tembel blogger uzun bir aradan sonra içerisinde sonbaharın güzel meyvelerinden ayva ve narı bulunduran hafif ve enfes bir tatlı tarifi ile instagram takipçilerinin isteği üzerine yeniden iş başında...

MALZEMELER
Muhallebisi
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 parça damla sakızı
1 paket krem şanti

Ayvalı katman
3 adet ayva
1 büyük çay bardağı su
1 büyük çay bardağı toz şeker
2 adet karanfil
Süslemek için nar taneleri fıstık ve nane yaprağı

3 bardak süt bir tencerede toz şeker, un, nişasta ve damla sakızı ile karıştırılarak pişirilir. Soğuması beklenir, 1 bardak soğuk süt ile krem şanti çırpılarak krema haline getirilir soğuyan muhallebiye çırpıcı ile karıştırılarak eklenir.
Diğer tarafta kabuğu soyularak şeker ve karanfille suyunu çekene kadar pişirilen iri doğranmış ayvalar soğuyunca ezilerek püre haline getirilir.
Kuplara önce muhallebi sonra ayva püresi üzerine tekrar muhallebi konularak nar taneleri toz fıstık ve nane yaprağı ile süslenerek soğuk olarak servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder