27 Şubat 2016 Cumartesi

MANDALİNALI ELMA REÇELİM

Bizim evde sabah kahvaltılarının en tatlı son noktası daima reçellerdir. Reçel seven bir aile olarak damak tadımıza uyan yeni tatlar ararım fakat bu tarifim ise nefis tadı ve aromasıyla soframızın değişmez reçellerinden biridir. Daha önceki yıllarda bir iki kez kendi facebook hesabımda tarifini vermiştim deneyenler çok beğendiklerini söylemişlerdi ama zaman tünelinde pek çok şey gibi oda eriyip gitti.
Bir kezde burada paylaşıp deneyip beğenen olur da tarifin hayatta kalmasını sağlarsam ne mutlu bana...


İşte tarif:
1 kg granny smith elma
(kesinlikle bu cins elma farklı bir cins olmaz)
5 adet kokulu ve çekirdekli olan bodrum mandalinası
(kesinlikle bu cins mandalina farklı bir cins olmaz)
3 su bardağı toz şeker
bir kaç damla limon suyu
Elmaların kabukları soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra minik küpler halinde doğranır. Mandalinaların suyu sıkılır, elmaların üzerine dökülür mandalinaların içlerinde kalan parçalar temizlenip kabuklar ince julyen doğranır. Elmalar ve  mandalina kabukları birlikte derin bir tencereye konularak üzerine 3 su bardağı toz şeker ilave edilir.
Orta ısıda elmalar şeffaflaşana kadar pişirilir birkaç damla limon suyu damlatılarak elmalara zarar vermeden hafifçe karıştırılarak ocak kapatılır. Hemen tüketmeyerek saklamak isterseniz reçeli sıcak iken temiz ve kuru 1 lt'lik kavanoza doldurularak kullanılmamış bir kapak ile kapatarak soğuyana kadar ters çevirerek bırakın.