14 Ağustos 2015 Cuma

ŞEFTALİLİ DİYET GRANİTA


Yazın en bunaltıcı sıcaklarını geçirdiğimiz şu günlerde dondurmadan düşük kalorili hemde bolca bulabileceğiniz bir meyve olan şeftali ile yapılan tadı nefis bir serinletici tarifi denedim ve vazgeçilmezlerim arasına girdi mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler: (3 kişilik)

100 gram su
50 gram şeker
2 adet olgunlaşmış şeftali

Küçük bir tencereye şekeri ve suyu koyup iyice kaynatın. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra kabuğunu ve çekirdeğini çıkarttığınız şeftalileri parçalayarak suyun içerisine ekleyin ve robot yardımı ile iyice çekin, ardından dondurma makinesine dökün 20 dakikada yenilebilir durumda oluyor. Ama dondurma makinem yok derseniz elde ettiğiniz karışımı saklama kaplarına alarak buzluğa ağzı kapalı şekilde koyun, 2 saat sonra karışımı çıkartıp iyice karıştırın ve yeniden buzluğa koyun. Aynı işlemi 2 saat sonra yeniden yapın. Şeftalili Granitanız servise hazırdır .
Bu karışımı biraz eritip içebilir yada fazla erimeden kaşıkla da yiyebilirsiniz. Eğer hemen içmek istemiyorsanız saklama kaplarında buzlukta saklayabilirsiniz. Önemli olan nokta servis etmeden 10 dakika kadar önce buzluktan karışımı alarak alt bölmeye koymanız gerekmektedir. Hafif yumuşadıktan sonra iyice karıştırarak kıvama getirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder