27 Mart 2015 Cuma

KAYA BAHÇESİNDE KAHVE KEYFİ

Mart ayının son günlerini yaşıyoruz, mevsim geçen yılla karşılaştırılırsa hayli soğuk geçiyor biraz acelecimiyim bilmiyorum ama birden bire baharın güzelliklerinin tamamını bahçemde görmek istiyorum en çokta kış uykusuna yatan çimenlerimin yeşermesini bekliyorum fakat sanırım henüz erken...

Bahçede soğuk geçen bir kışın ardından sağ kalanlar meyve ağaçlarım, lavantalarım, güllerim, birkaç kaktüs ee bunada şükür ne yapalım kış oldukça sert geçti  buralarda kar yağmadı ama birkaç gece don yaşandı hal böyle olunca da bitkilerin çoğu dondu...
Kuruduğu için kesilen ağaçlardan bir grup yapıp geçen seneden kalma kaya bahçesi köşesini bir kahve içimi alanı haline getirdim.
Çokta keyifli oldu hatta güneşli bir öğlen vakti burada bir çorba bile içtik.

Bu köşe Tekirim Bekir'inde en sevdiği yer olacak gibi görünüyor bir kütükten diğerine atlıyor sanırım oda burayı benim gibi eğlenceli buldu.
Bahçe faaliyetleri sırasında bir ara denizden getirdiğim taşlarla her zaman ilgimi çeken taş denge sanatı ile bir kaç basit deneme yapmaya çalıştım fakat yine Tekirim Bekir izin vermedi nedense bu işten hoşlanmıyor ben yapmaya çalıştıkça o patisiyle vurup yıkıyor baktım olacak gibi değil bende vazgeçtim ama bir tanecik fotoğraf çekme şansını da yakaladım.
Şimdilik bahçe faaliyetleri bundan ibaret eee daha bahar yeni başlıyor kim bilir bizi ne renkler, ne eğlenceli çalışmalar bekliyor yaşayarak göreceğiz...

24 Mart 2015 Salı

HER BAHAR YENİ BİR BAŞLANGIÇTIR.


İlkbahar benim için mevsimlerin en güzeli en değerlisidir. Doğanın yeniden canlanmaya yeniden doğmaya başlaması yeşeren çimenler yağmurun ıslattığı toprağın kokusu içime minik kuzucukların sesleri içime huzur ve mutluluk verir. 



Baharı yaşamak demek hayatı yaşamak demektir kuru bir dalın üzerindeki ilk tomurcukla birlikte güneşi gördükçe renklenirim yağmurlarla çoğalır hayata yeniden bağlanırım sanki... Tabii ki hayat her zaman güzeldir ama baharda bir başka güzeldir. Bilirim ki herkesin baharı sevmek için bir bahanesi vardır. Kimileri  için bahar artık yaz tatilinin yaklaşması, kimileri için doğada yürüyüşlerin, kimileri için pikniğin tam zamanı demektir. Kimi şarkılar ben her bahar aşık olurum der kimileri yeni aşklara yelken açar, kimileri sevdiğine bir daha aşık olur daha öncekinden fazla... Kış aylarında karamsar bir ruh hali içindeki insanlar içinse yeni umutlar yeni heyecanlar demektir. Benim gibi bahar alerjisi olanlar için bile güzeldir bahar, çünkü bu alerji bile insana sağlıklı olmanın kıymetini bildirir. Kısacası bir başkadır bahar havası..

Mart ayının neredeyse son günlerine geldik yolunu dört gözle beklediğimiz ilkbahar salına salına boy göstermeye başladı varsayılan üç cemrede düştü bademler erikler kayısılar derken şeftaliler çiçeklendi. 


Topraktan bin bir derde deva şifalı otlar fışkırmaya başladı. Sabahları gözümüzü açtığımızda bir gün yağmurun sesi bir gün kuşların sesi odamızın içinde...

Bekir ile yaptığımız yürüyüşlerde günlerdir arayıp bulamadığım papatyaları nihayet gördük.

 Toprağın kahverengi yüzünü güldüren renklendiren neşelendiren bu güzelliklerden  her ne kadar kıyamasam da bir kaç tane koparıp baharın havasını evin içine doldurmak istedim . 

Çok mutlu oldum çook!





13 Mart 2015 Cuma

DRİFTWOOD PANO ÇALIŞMALARIM



Sahildeki yürüyüşlerim sırasında rastladığım kıyıya dalgalarla gelen dal parçaları benim için çok özel ve değerlidirler. Onlarda tıpkı insanlar gibi birbirine asla benzemez ve her birinin kendine göre bir şekli, yapısı var,
 içinde umut var, içinde enerji var, içinde dinginlik var, İçinde sevgi var, içinde sanat var, kısaca içinde duyularımı harekete geçirecek her şey var. Çoğu insanın çöp olarak düşündüğü bu parçalar acaba nereden gelmişlerdir kim bilir ne fırtınalar atlamış ve bu sahile ulaşmışlardır bir yandan bunları düşünüp sonrada evirip çevirip onlarla neler yapabileceğim konusunda bir şeyler tasarlarım ve ardından yanımda getirdiğim çantama yerleştiririm her birini özenerek... 
Eve gelince de o dal parçaları çantadan çıkarırım çalışma alanıma dikkatlice yan yana dizerim sonra asıl önemli konuya sıra gelir onlarla neler yapabilirim. Karar aşamasından sonra çalışmalar başlar. Bu defa Kış bahçemin duvarında kullanmak üzere iki pano hazırlamaya karar verdim. Önce tuval üzerine çizimleri yaptım.


Bu en kolay kısım asıl zor olan parçaları bir araya getirebilmek çünkü her biri birbirinden farklı kimi düz kimi eğri kimi kalın kimi ince neyse bu aşamayı da biraz uğraşı sonucu tamamladım.

Sonrada parçaları yerlerine silikonla yapıştırdım. İşte sonuç böyle ben sevdim ya siz nasıl buldunuz.


Tabii ki anlatım kadar kolay gerçekleşmedi tüm bunlar tam iki günümü aldı ama çok zevkli bir iş daha farklı projelerim var driftwood art (Driftwood sanatı  dalgaların kıyıya çıkardığı odun parçalarından özgün objeler oluşturma sanatıdır) çalışmalarımında devamı gelecek. Gömeç'de yaşamak güzel ve yapacak çok iş var... Sevgiyle kalın...

2 Mart 2015 Pazartesi

BAHAR YENİLİK ZAMANIDIR


Baharın ilk günlerinde kış miskinliğinden kurtulup uzun bir zamandır yapmak istediğim ama sürekli bahaneler bulup ertelediğim işlerden birini yani ilkini yapmaya karar verdim. Malum karar vermek bitirmenin yarısıdır. Hani bazı eşyalarımız vardır onların görüntüsünden sıkılmışızdır yada ortama uymadığını düşünürüz, onlardan da bir türlü kurtulmak istemeyiz ve yazlık evimiz varsa onları buraya götürürüz hem onları evden uzaklaştırmış hemde atmamış oluruz işte durum tamda böyle İstanbul’dan Gömeç’teki evime getirdiğim bir kaç parça eşyayı bir türlü buradaki ortama yakıştıramadım Masmavi bir gökyüzü masmavi bir deniz yemyeşil çimenler ve kahverengi bir dolap üstelik yılın 12 ayı burada yaşamaya karar verince bu görüntü beni rahatsız etti ve yıllar önce gittiğim ahşap boyama kursundan aklımda kalanlara güvenip kolları sıvadım. İlk iş mobilyayı en ince zımpara ile eski cilasından arındırmak oldu.



Ardından iyice silip temizledim ve camlı kısımları maskeleme bandı ile çevirerek camlara boya bulaşmasını engelledim.


Sıra en keyifli işe geldi boya aşaması Polisan' ın su bazlı panel kapı boyası bir ince rulo fırça birde dar alanlar için ince ahşap boyama fırçası yardımıyla dolaba ve koltukların kollarına iki kat boya uyguladım.


Sonuç ortada sizi bilmem ama ben beğendim.


Bundan da sıkılırsam kolayı var ince bir zımpara ile vintage’ e çeviririm. Malum bahar yaşanılan mekanlarda yapılacak ufak tefek değişiklikler ve yenilikler insana ferahlık veriyor hani derler ya tebdili mekanda ferahlık vardır.